Altankasser

Køkken

WEEEEE!!!! SÅ VAR DET ENDELIG VORES TUR TIL AT VINDE, IKKE BARE EN, MEN TO GANGE!! 😀


Det færdige køkken

Det færdige køkken


I denne uge besluttede vi os for, at vi ikke ville spare på noget. Hvis vi gerne ville have vores ynglings køkken, så skulle der ikke vendes nogle 50 øre. Lidt over 140.000 kr. blev der brugt på køkkenet, og det gav virkelig pote! + Så er det bare blevet så fint!
Tusinde tak til Aubo for et fantastisk arbejde! Det gik virkelig stærkt, så fik vi leveret et helt køkken, der var klar til montering. Var der spørgsmål, så var Mie Valsgaard (køkkenkonsulent) rigtig god til at besvare vores spørgsmål, både under bestillingen og hvordan man skulle montere og forstå den forvirrede brugsanvisning. 😉

Vi valgte de MEGA LÆKRE Latte Oak Line, som skuffefronter på begge sider af ‘køkkenøen’. De er i den lidt dyre ende, men helt vild flotte! De gør bare køkkenet mere personlig for os, mht. at få naturen ind i selve køkkenet, da det er 100% egetræ. Så ville vi gerne lave et lidt atypisk køkken, ved at kombinere 2 køkkener.


Der skulle være en helhed i køkkenet, og den ville vi lave, ved at kombinere de to køkkener med en dyb og dyster grøn. Eller som Thomas kaldte den i Silvan, en beskidt grøn. Den kunne virkelig ikke være beskidt nok. Nogle vil kalde den en olivengrøn, men nej, det er en møg beskidt grøn. Det gør den mere “personlig” at give den vores egne tillægsord.
Den ender med at blive en rigtig dejlig lim, der binder de to køkkener sammen til et. Der kommer noget dejlig dybde i væggen, og det er der flere planer med senere i nybyggereventyret, men det må I tålmodig vendte med at høre mere om.

Bella kommer!
Vigtigst af alt det der sker derovre, så kommer vores lille prinsesse. Der har bare ikke været et hjem 100% uden Bella. Men nu var hun kommet herover, og det var det bedste. Hun var meget nysgerrig til at starte på, men hun faldt hurtig på plads, hvilket var utrolig dejlig.
Vi havde besluttet os for at få Bella over, når vi havde flere færdige rum, så hun ikke skulle gå rundt i hele lejligheden, mens den var fyldt op med murbrokkere og diverse (hun kan godt være en lille hamstre, med de mærkeligste ting). Så er hun også alt for diva til at finde sig i at være inde i en hundekasse/gård af en art. Men da hun kom herover, var hun hele tiden i nærheden af os og spiste ingenting(fra gulvet 😛 ). Det var faktisk sådan at hun fungerede som en modsat magnet, når man holdte værktøj mod hende, så bakkede hun lige så pænt tilbage. “Nej far, hvad er det? Jeg skal ikke arbejde! Du skal bygge!”.
Det var dejlig at se vores lille guldklump igen, og tak til hendes farmor og farfar for at passe hende, og tak til farmor for at køre hende til Sjælland!

Ekstra konkurrence
I denne uge kom der også en ekstra konkurrence, hvilket altid var sjovt og udfordrende. Det var bare ikke lige lamper, som vi stod og manglede i køkkenet, nu havde vi lige besluttede os for vores hovedebelysning i køkkenet, nemlig vores plantelamper over ‘køkkenøen’.
Nu mener Mette Helena at planterne over belysningen er upraktisk, men det hun ikke ved er at der er siliconefuget både under og over underskålen, og det samme med selve potten. Så vandet har ingen mulighed for at komme ned til strømmen. Den havde vi tænkt på. Desuden er prinsessevinen (planten) en meget taknemmelig plante, som er let at holde flot og fyldig.
Men pyt, vi kører mod Silvan og beslutter os for at Mike sætter sig ind på gulvet foran vandrørende, og finde de forskellige dele til at lave 2 mænd, Lumos og Lumiere (begge ord for belysning), mens Thomas finder pære, fatning og diverse til at lave selve belysningen.
Vi for bygget begge lamper, også et kvarter før aflevering, men der beslutter vi og for at klippe ledningen over igen, for at sætte afbrydere på begge lamper, så man ikke behøver at tage stikket ud for at slukke lamperne, hvis der nu ikke er en kontakt til stikket, de skal sidde i.

Planter kan bruges til mange ting; Så her er toldmanden Thomas.

Planter kan bruges til mange ting; Så her er toldmanden Thomas.

Charme og personlighed.
Der skulle også lidt charme og personlighed ind i vores spritnye køkken. Det måtte godt kunne ses, at det er os der bor der. Så det får vi flettet ind, ved hjælp af at få lidt rustikke elementer ind i køkkenet, som for eksempel Bellas fodrestation, Malede københavnerskab, gammelt flot keramik og selvfølgelig planterne.

screen-shot-2018-03-12-at-23-05-55
Keramiksættet, som stor i københavnerskabet og på hjørnet af bordpladen, det havde vi sæt på 2 uger tilbage og haft krydset alt, hvad der krydses kunne, for at det ikke blev solgt. Thomas kører ind til genbrugsbutikken vi har set det i, hvor Charlotte og Frederik lige har snakket om i butikken, om de skulle have det i deres køkken, det skulle de heldigvis ikke! Så kunne vi købe det, dejligt. Her startede vores kærlighed til Tue Poulsen keramik. Vi synes bare det er så flot!


Dommerne.

Sidste uges feedback vi kunne tage med til denne gang, er for eksempel ikke at tage så mange forskellige træsorter ind, hvilket vi ikke har gjort, da vores elskede Sildebensparket fortsætter inde videre i køkkenet, hvilket er egetræ, som fronterne på alle skufferne også er!

Mette Helenas kommentar til køkkenet:
Der var sådan lidt noget two-face over Jeres køkken. I arbejder med de her egetræsfronter på det ene modul og det sådan en lille smule klassisk og voksent, og på den anden side der har I det her sorte arrangement, som er mere ungdommeligt og nutidigt og moderne, men I for det ligesom bundet sammen ved det her valg af væg farve, som jeg synes er meget velvalgt. Men det er måske en lille smule upraktisk med de her planter i lamperne.

Simons kommentar til køkkenet:
Jeg synes Jeres håndværk og Jeres finish omkring hele køkkenet var helt i top. Jeg kunne måske godt have ønsket mig at I fik ovnen, ned under bordpladen og måske tilføjet et element, så I havde fået endnu mere bordplads over ved Jeres kogeplade. Der var lige snervert nok.

Overordnet så var det meget dejligt feedback fra dommerne, altså vi vandt jo 😉 Men for at holde os lidt kritisk til lidt af det, så mener vi ikke at der er for lidt bordplads omkring komfuret, alt forberedelsen af madlavningen skal jo foregå ved ‘køkkenøen’, så kan ikke se hvad den ekstra bordplads skulle bruges til, udover ekstra rengøring. Men pyt, det er vel en smagssag.
Og planter i lamperne er normalt upraktisk ja, men det er det jo ikke her, da vi har gjort lampen 230% vandtæt, så det er helt umuligt at få vand i lampernes strømkilde.

HUSK AT SE MED PÅ TIRSDAG KL. 20.00 PÅ TV2, HVOR VI SKAL LAVE SPISESTUE OG ENTRE.

4 kommentarer

  • Tenna

    Hej Thomas og Mike.
    Jeg er ret forelsket i jeres “plantelamper”, kan I måske give lidt oplysninger om hvordan I har lavet dem? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Vi er I fuld gang med en guide, den kommer op senere i aften, ellers er den oppe i morgen aften 😉 Vi er også selv glade for dem, de giver bare lidt personlighed til køkkenet 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Milla

    Super lækkert køkken – jeg er især vild med gulvet. Hvor er det fra? Har I et link?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Altankasser