badeværelset.

Altanerne

Så fik vi 2 virkelig dejlige altaner i vores forhåbentlige nye hjem!


Vi blev meget hurtige enige om at altanerne, skulle være en forlængelse af soveværelset og den kommende spisestue. De måtte også meget gerne hænge sammen materialemæssigt. Man skulle ikke være i tvivl om at det er vores altaner begge 2. Bellaløsningen er mest på altanen ud fra spisestuen, da der er bygget hele vejen rundt, så Bella ikke kan kravle under gelænderet, hvis hund lige ville fange en fugl, mens vi var uopmærksomme, og falde ned fra 1. etage. Hun er jo ikke den “skarpeste i skuffen”, som der bliver sagt i afsnittet. 😀

Det var vigtigt for os at vi ville lave alt stort set alt selv på altanerne. Hvilke jo sket ikke var et problem, da vi fik hjælp af Bolette og Jimmis skønherlige drenge.

De hjælpsommelige drenge.

De hjælpsommelige drenge.

Det vigtigste er jo at de tror de hjalp. Bastian på 4 troede virkelig han hjalp. Nøøøj, hvor var det kært. Og ja, det er MOR -BOLETTE, som står der i hullet til gangen og ser på hende drenge arbejder for “drengerne” inde ved siden af istedet for at hjælpe deres far og mor. 😀
Men som man kan se på billedet, så er det en af de hjemmebyggede altankasser vi på lavet. Denne her skal være på altanen ude foran soveværelset.


Tankerne bag de 2 altaner:

Soveværelsets altan:
Den der er i forlængelse af vores soveværelse, var planlagt til at skulle blive vores egen private altan, hvor vi kunne sætte os ud på bænken og drikke en kop kaffe (Thomas) eller noget andet (Mike) i løbet af dagen. Et sted man ville kunne trække sig tilbage, hvis man lige trængte til det.
Når du træder ud på de 2 altaner, så er det sådan at man for solen fra venstre af og den går ned i højre side, så man har heldigvis sol, lys og en varm stemning på altanerne hele dagen. Derfor har vi også valgt at lavet et tørrestativ ude på denne altan, så vi kan få tørret vores tøj, når solen er der til at tørre tøjet, ellers må det komme på et tørrestativ indenfor.
Der er nu bare ikke noget bedre end nyvasket sengetøj der er blevet tørt, ved at hænge ude 😉

Køkkenalrummets altan:
Den altan der er en forlængelse af køkkenalrummet, skal være vores åbne altan, hvilket betyder at den skal være imødekommende for alle gæster. Det skal være en dør vi kan have halvt åben om sommeren, uden at tænke om Bella går derud. Vi vil på denne altan bygge hele vejen rundt, langs altans gelænder. Der skal være plads til en lille Grill og et par gæster til nogle hyggelige aftener.

Soveværelses altanen.

Soveværelses altanen.

Køkkenalrums altanen.

Køkkenalrums altanen.


Det var en sjov og udfordrende opgave at bygge så meget selv på altanerne, men det var den nemmeste måde, at gøre altanerne helt os selv og som vi gerne vil have dem.

Som det bliver sagt i afsnittet, så er vi jo ikke de helt store havemennesker, så udendørsplanter ved vi ikke så meget om.
Selvom vi er lidt bag ud med viden her, så forhindre det os ikke i at lave 2 altaner, der er domineret af det grønne planteliv. Vi tænker nok at det skal gå, nu går vi bare efter planter, der kan passe sig selv hele året, nogle der gerne må sprede sig mere og mere i altankasserne. Det skal også helst være planter der kan klare vinteren og måske stadigvæk være grønne der. 😀

Dommerne.

Sidste uge fik vi dejlig med ros på badeværelset og godt feedback. Mette Helena lagde mærke til materialerne og Simon kunne godt lide vores DIYs 🙂 Men hovedsageligt, så kan vi ikke rigtig tage noget med videre her til altanerne, da det er et helt anden arbejdsproces. Men vi måtte jo bare følge vores mavefornemmelser.

Simons kommentar til altanerne:
“Jeg er rigtig glad for at se, at I har lavet alt det grundlæggende arbejde selv. I har jo vitterligt bygget alt hvad der er på de 2 altaner. Man kan dog se at der er nogle første gang problemer, men klø på, man kan virkelig se at I udvikler Jer. Det skal I selvfølglig fortsætte med.”

Mette Helenas kommentar til altanerne:
“Og så må jeg sige, hold da op hvor det kører for Jer med det der styling. Jeg synes I er på helt rette vej. I har valgt de helt rigtige materialer, så jeg synes det står meget stærkt, det I har lavet.”

Før alle skruerne kunne skrues i på alle brædder på begge altaner, så skulle der jo lige laves en manuel nedsænkning, da det “SMARTE” nedsænkningsbor knækkede bare sådan, efter 6 huller. ØV BØV! Men der var jo ikke nogle andre udvejs, end at begynde at nedsænke med håndkraft. Brædderne på altanen ud for soveværelset, blev lagt sidst. Sent, mørkt og måske også lidt træt, så det var måske ikke alle detaljer man lagde mærke til. Ikke fordi det er en lovlig undskyldning, men sket er sket, og det var det eneste Simon havde på os denne gang. Det var godt vi lavede stort set alt selv, så han blev glad for det.
Mette Helenas råd om naturlige materialer tog vi også med denne gang og lavede en enkelt stilren styling, med mange grønne planter og Tetrislook 😉

Vi er i hvert fald rigtig glade for de 2 altaner og ser frem til nogle hyggelige stunder derude, bare os 3 eller med gæster 😀

HUSK AT SE MED HVER TIRSDAG KL. 20 PÅ TV2! 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

badeværelset.