Natlamper og natborde

Badeværelset.

I denne uge, var det badeværelset. Det var en ordentlig mundfuld.

Mike der sidder under bordet ;-)

Mike der sidder under badeværelsesmøblet 😉


Så går det løs.
I denne uge var det badeværelset. Der er jo så mange regler man skal overholde, processer man skal følge og ting der skal gøres. Det var et rum vi frygtede meget, men vi kom igennem dagene, og nu har vi et badeværelse, som vi er helt vilde med.

Vi ændrede lidt på plantegningen herinde, vi blokerede toilettet, da vi, lige som Maria og Kristian, ikke kan se, hvorfor vi skal have 2 toiletter lige ved siden af hinanden, specielt ikke når vi også kun er 2. + så kan vi også få mere plads i brusekabinen, så slipper vi for at få et vådt toilet eller våd håndvask, efter vi har været i bad.
Vi fik lavet sådan en kasse omkring, der hvor toilettet skulle være, da der ikke måtte skæres for meget af toiletrørende, da det er støbt under gulvvarmen.  Hvilket overhovedet ikke gør os noget, så er der endnu et sted at placere en grøn plante! 😉

Planen var faktisk først, at vi gerne ville vælte væggen mellem toilettet og badeværelset. Men vi vælger at beholde væggen oppe mellem de 2 rum, da det er meget dejlig, at man kan få privatliv til at passe det der skal passes, når man skal på det lille hus.

Idéer og tanker
Vi vil gerne have et atypisk badeværelser, altså undgå at få et badeværelse med sterilt look. Vi vil gerne have et varmt og hyggeligt badeværelse. Et med ikke for kan rene og lige linjer. Der må gerne være legende og skæve løsninger, dog stadigvæk gerne med mening. Så må man også godt se os i indretningen.
Vi tog i Silvan og valgte gulv- og vægfliserne og handlede resten ind, til at passe til dem. Så der kommer ro på badeværelset. TIP: Det er en god ide at have en tings farvespil at handle ud fra, når man skal indrette rum, for at få en rolig balance i rummet.

Mindre uheld!
Thomas var så uheldig, at han fik skåret hans finger op og skulle til skadestuen inde i Roskilde. Det var en rigtig dum at skar sig selv i fingeren, ovenikøbet også en bekostelig ting. Vi skal have noget murerhjælp! (BTW. Det var Thomas der skære agurk og i fingeren, åbentbart.) 😀 Selvom det var første gang vi skulle lægge fliser, ville vi selv have gået i krig med det. Men det ville der desværre ikke være tid til, da Thomas ikke måtte bukke fingeren, pga. stingene kunne gå op.

Thomas skadet pegefinger.

Thomas skadet pegefinger.

Nå, men vi ringer og ringer efter murerhjælp, da vi ville blive at for tidspresset, hvis Mike selv skulle skære og lægge alle fliserne selv, uerfaren, til både gulv, sokkel og vægge. Det er ikke såååå nemt at finde en murer, som kan komme på så kort varsel, som i hurtigst muligt. Vi har nok ringet til små 20 murer, før vi finder Murermester Karem. Han kommer og kigger på badeværelset om eftermiddagen, på den første arbejdsdag og er meget positiv omkring det hele. Vi fortæller ham hvad vi gør klar til han kan kommer dagen efter (Det grundlæggene væg arbejde og vådrumsikringen sørger vi også for er klaret.)
Fedt man, hvor heldig kan man være! Vi fik en murer!

Os sammen med den dygtige og meget samarbejdsglade murer.

Os sammen med den dygtige og meget samarbejdsglade murer.

En anden dejlig ting han går med til, er at lære os hvordan man lægger fliser, på den bedste og pæneste måde, så vi måske selv kan kaste os over det på toilettet, når vi når dertil. SMART!

Nu har vi betalt en murer, til at lægge fliserne for os, så kan vi kaste os over i at lave alt det andet selv, som badeværelsesmøblet og hylderne, hvilket vi er blevet så glade for. Det gør lige badeværelset lidt mere Thomas-og-Mike agtig. 🙂


Det færdige badeværelse.

Det færdige badeværelse.

Det færdige badeværelse.

Det færdige badeværelse.


Dommerne.

Sidste uge var det soveværelset, og der savnede dommere lidt mere maling på væggene, materialevalg og dørgerigterne gik hele vejen ned. 2,5 af de ting fik vi gjort. Malerarbejdet var som det skulle være, naturlige materialer kom der mere af, gerigterne gik helt ned, men alligevel ikke helt “rigtigt”. Vi turde ikke pille ved de virkelige flotte sokkelfliser, da vi ikke var sikker på at vi kunne få dem af, og eller derefter på igen. Så vi krydsede fingre for Simon ikke ville opdage det 😀 Det gjorde han desværre.

Mette Helenas kommentar til badeværelset:
“Det var meget inspirende og imponerende at træde ind i jeres virkelige gennemførste og faktisk aller mest færdige badeværelse. Det var helt vild skønt at se at i har arbejdet videre med den her naturlighed jeg har eftersøgt. Det er et rigtig godt valg af materialer i har arbejdet med. Jeres bordplade til det her møbel I har bygget fungerer rigtig godt. Og jeg synes også det er super godt flisevalg I har lavet.” 

Simons kommentar til badeværelset:
“I har lyttet rigtig godt efter til hvad jeg sagde i sidste uge. Jeg synes Jeres malerarbejde var helt i top. Det var en rigtig ærgelig detalje at I havde afsluttet Jeres bordplade med en hvid liste, det kunne godt være udført lid bedre med en liste i samme materiale eller noge lignede. Men alt i alt, har I jo afleveret et rigtig færdigt badeværelse.”

Den liste var også bare mega ærgelig, men i sådan en presset situation, så tænker man ikke så logisk. Man finder på nødløsninger (listen), så man ikke kan se revnen, mellem væggen og møblet. I stedet for bare at tænke, at man bare kunne save møblet til nede i bunden, så det kunne gå helt ind til væggen. Pyt. Det sket er sket og vi er stadigvæk vilde med det 😉
Det er jo generelt nogle dejlige ord vi for fra dommerne. “…MEST FÆRDIGE BADEVÆRELSE…” – det var de 3 ord, som kørte i hovedet, det bliver da ikke en bedre ros! 😀

– Husk at se med hver Tirsdag kl. 20.00 på TV2, for at følge vores nybyggereventyr!

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Natlamper og natborde